2022(e)ko ekainaren 24(a) 13:08

50 Next ekitaldiaren bigarren edizioak gastronomiaren disruptorerik handienak eman ditu ezagutzera

Ekonomia Sustatzeko Saila

50 Next Class of 2022 ekitaldia zuzenean iragarri dute Bilbon. 50 Next zerrendaren bigarren edizioak 30 lurraldetako pertsonak hartzen ditu barne, 6 kontinentetan.

50 next class of 2022

The World's 50 Best Restaurants eta The World's 50 Best Bars ekitaldien antolakuntzak gastronomiaren etorkizunari forma ematen ari diren gazteen 50 Next bigarren edizioaren berri eman du gaur. Aurten 50 Next ospatzeko zuzeneko lehen ekitaldia egin da, hain zuzen ere gaur Bilboko, Euskal Herria, Euskalduna Jauregian.

Liderren hurrengo belaunaldia inspiratzeko, ahalduntzeko eta konektatzeko diseinatua, 50 Nextek elikagaien eta edarien eszena osoko 35 urteko edo gutxiagoko pertsonak aintzatesten ditu, ekoizle eta hezitzaileetatik hasi eta teknologia-sortzaileak eta ekintzaileak ere barne hartuta. Ibilbide profesionala oraintsu hasi duten 35 urtetik gorako hautagaiak ere sartzen dira zerrendan.

50 Next zerrenda bat da, baina ez ranking bat, eta bereziki pertsonak aintzatesten ditu, urteko The World's 50 Best Restaurants eta The World's 50 Best Bars sailkapenak osatuz, baita eskualdekako 50 jatetxe eta taberna onenen zerrendak ere. Zerrenda hau osatzeko 50 Nextek eta nazioartean ezaguna den Basque Culinary Centerrek ikerketa eta azterketa sendoa egin dute, hautagaitzen eta izendapenen deialdi irekiak izan duen erantzun handiaren eta hautagaien bilaketa proaktiboa egin ondoren.

2021ean ezagutzera emandako zerrendaren lehen edizioan oinarrituta, 50 Nexten bigarren edizioak munduko gastronomia-eszenaren aniztasuna irudikatu nahi du, 6 kontinentetako 30 lurralde ezberdinetako pertsonak aurkeztuz. Gastronomiaren esanahi zabalenean sakonduz 50 Next industriak zuzendutako zazpi kategoriatan banatzen da: Gamechanging Producers; Tech Disruptors; Empowering Educators; Entrepreneurial Creatives; Science Innovators; Hospitality Pioneers eta Trailblazing Activists.

Kategoria bakoitzak ez du rankingik eta lanbide eta profesional ugari biltzen ditu, eta zerrendan dauden pertsonak ekosistema gastronomikoari egiten dioten ekarpen orokorragatik aintzat hartzen dira, bai eta aldaketa positibo esanguratsua bultzatzeko duten etengabeko potentzialagatik ere.

2022ko promozioak aitzindari ugari biltzen ditu, besteak beste honako hauek: Anusha Murthy eta Elizabeth Yorke pentsalari berritzaileak, Indiako elikadura-sistemen inguruko eztabaida eragiten ari direnak; Dinara Kasko, gozogintzan iraultza hasi zuen gozogile ukrainarra; Jessica Naomi Fong, nekazaritza bertikalaren defendatzailea, Hong Kong bertako produktu freskoekin elikatzen ari dena; Mmabatho Molefe, emakume beltzak ahaldundu eta indigenen sukaldaritzaren kontzeptu okerrei aurre egiten dien chefa; eta Lefteris Arapakis, Grezian ozeanoen kutsaduraren aurka borrokatzen duen arrantzalea. Zerrendako gazteena Mustapha Diyaol-Haqq da, 22 urtekoa, nekazaritza-berrikuntzaren buru den kodetzaile ghanarra. 50 Nexten web gunean pertsona bakoitzari buruzko informazio osoa aurki dezakezu.

William Drewek, 50 Besteko Eduki Zuzendariak, honakoa baieztatu du: Oso pozik gaude 50 Next Class of 2022 zuzeneko zeremonia batean iragarri dugulako, aukera ematen digulako lider gastronomikoen hurrengo belaunaldia aintzatesteko eta euren lorpen harrigarriak aitortzeko. Bizkaiko Foru Aldundiaren, Eusko Jaurlaritzaren eta Basque Culinary Centerren laguntzarekin, benetan askotarikoa den gazte-talde hau bildu dezakegu talentua elikatzeko eta gastronomiarako etorkizun bikainago baten alde borrokatzen direnentzako plataforma bat sortzeko. Zalantzarik gabe Class of 2021ek eta Class of 2022k lan eskerga egiten jarraituko dute euren alor guztietan, eta urte askotan zehar horien guztien proiektuak jarraitzea espero dugu.

Joxe Mari Aizegak, Basque Culinary Centerreko zuzendari nagusiak, honako hau adierazten du: 50 Nextek sektore gastronomikoaren oraina eta etorkizuna osatzen duten profilen aniztasuna islatzen du. Gaur 50 Nexten bigarren belaunaldia iragarri dugu, eta Basque Culinary Centerretik mundu osoko gazteak protagonista dituen gastronomiaren ikuspegi bateratzaile hau ospatu nahi dugu. Bi urteko pandemiaren ondoren, iritziak eta esperientziak bertatik bertara partekatu ahal izan ditugu. Gaur bildu ditugun talentudun gazteek sektore gastronomikoa hazten jarraitzea eta eraldaketarako tresna bihurtzea bermatzen dute. Profil horiek sukaldaritzatik haratago doazen lanbideak jorratzen dituzte, eta, 360 graduko gastronomiaren ikuspegitik, etengabe eboluzionatzen ari den sektorea ordezkatzen dute.

Unai Rementeriak, Bizkaiko Ahaldun Nagusiak, honakoa esan du: 50 Next ekitaldi inspiratzailea eta beharrezkoa da gastronomiak eta elikagaien industriaren balio-kate osoak euren iraultzari aurre egin behar dioten une honetan. Eta iraultza hori hemen gertatzea nahi dugu, Bizkaian. Talentua eta gure lurraldean hazteko eta Bizkaia garatzeko aukera ematen duten proiektuak bilatzen ditugu. Berrikuntza eta talentua babesten ditugu, eta azpiegitura modernoa, konpromiso publikoa eta ekosistema beharrezkoak ditugu hori guztia aurrera eramateko.

Bittor Orozek, Eusko Jaurlaritzako Nekazaritzako, Arrantzako eta Elikagai Politikako sailburuordeak, honako hau adierazi du: Azken urteotan aldaketa ugari izan ditugu mundu osoan, askotan elikadurarekin lotutakoak, eta Euskadik paper aktiboa izan nahi du aldaketa horietan. Gainera, gizartean, pertsonetan, enpresetan eta sistema ekonomikoetan aldaketa garrantzitsuak beharko dituzten etorkizuneko erronkei egin behar diegu aurre. Erronka horiei aurre egiteko, 50 Next Class of 2022 ekitaldiko kideak, talentua duten gazteak, ezinbestekoak dira etorkizuneko eraldaketa honen protagonista izateko.

Class of 2022ren iragarpena ospatzeko eta Class of 2021 omentzeko, egun osoko 50 Next ekitaldia egin da, Bizkaiko Foru Aldundiarekin eta Eusko Jaurlaritzarekin elkarlanean. Mauro Colagreco, Dominique Crenn eta Joan Roca sukaldari ospetsuek parte hartu dute aurkezpen, zuzeneko elkarrizketa eta panel interaktiboetan, gaurko lider gastronomikoak etorkizuneko ahotsekin elkartuz. Ekitaldiak egun osoko iraupena izan du eta gure garaiko gai premiazkoenetako batzuk jorratu ditu, hala nola animalia-proteinen arloko erronka, elikagaiak alferrik galtzearen gaiaren birplanteamendua eta sukaldaritza indigenen aurkikuntza eta aldarrikapena. Ekitaldia zuzeneko zeremonia batekin amaitu da eta bertan 2022ko zerrenda azaldu da.

50 Next: Lista Class of 2022

**Pertsonaren jatorria eta bere bizilekua desberdinak direnean, parentesi artean adierazten da.

Empowering Educators

  • Arielle Johnson, 35 - New York, AEB.
  • Charles Michel, 36 - Bogota, Kolonbia (Frantziakoa)
  • Chloé Charles, 35 - Paris, Frantzia
  • Anusha Murthy, 30, eta Elizabeth Yorke, 29 - Bangalore, India
  • Yi Jun Loh, 29 - Kuala Lumpur, Malaysia
  • Vinesh Johny, 33 - Bangalore, India

Entrepreneurial Creatives

  • Camila Fiol Stephens, 34 - Santiago, Txile
  • Caroline Cotto, 29 - Oakland, AEB.
  • Dinara Kasko, 33 - Kharkov City, Ukrainia
  • Juan Pablo Medina, 29 - Kopenhage, Danimarka (Kolonbiakoa)
  • Mariana da Silva Vasconcelos, 30 - Campinas, Brasil
  • Oscar Ekponimo, 36 - Abuja, Nigeria
  • Travinder Singh, 31 - Singapur

Gamechanging Producers

  • Corrado Paternò Castello, 30 - Katania, Italia
  • Dharath Hoonchamlong, 29 - Bangkok, Tailandia
  • Jessica Naomi Fong, 31 - Hong Kong
  • Martin Texier, 32 - Saint-Julien-en-Saint-Alban, Frantzia
  • Pol Contreras Vilapriñó, 36 - Ezcaray, Espainia
  • Rosanna Gahler, 25 - Alt Madlitz, Alemania
  • Yu Hsuan Cheng, 34 - Taipei
  • Rahaf Allymoni, 29 - Amsterdam, Herbehereak (Siriakoa)

Hospitality Pioneers

  • Debora Fadul, 36 - Guatemala Hiria, Guatemala
  • Jackwing Yao, 31, Lola Liu, 30 eta Tiger Liang, 27 - Guangzhou eta Shenzhen, Txina
  • Javier Rivero Yarza, 31 - Tolosa, Euskal Herria.
  • Michael Adé Elégbèdé, 32 - Lagos, Nigeria
  • Mmabatho Molefe, 27 - Cape Town, Hegoafrika
  • Santiago Lastra, 32 - Londres, Erresuma Batua (Mexikokoa)
  • Mette Brink Søberg, 32 - Kopenhage, Danimarka.
  • Zineb Hattab, 32 - Zurich, Suitza (Espainia eta Marokokoa)

Science Innovators

  • Asrar Damdam, 29 - Jeddah, Saudi Arabia.
  • Eneko Axpe, 35 - San Frantzisko, AEB. (Espainiakoa)
  • Gregory Constantine, 33 - New York, AEB (Australiakoa) eta Stafford Sheehan, 33 - New York, AEB.
  • Jessica Bogard, 34 - Brisbane, Australia
  • Nidiya Kusmaya, 30 - Sukabumi, Indonesia
  • Risha Jasmine Nathan, 34 - New Delhi, India
  • Verleen Goh, 35 - Singapur
  • Sara Marquart, 33 - Zurich, Suitza (Alemaniakoa) eta Maximilian Marquart, 36 - Munich, Alemania

Tech Disruptors

  • Daniella Kwayu, 31 - Dar es Salaam, Tanzania
  • Fengru Lin, 34 - Singapur
  • Magdalena Jüngst, 29, eta Tim Jäger, 30 - Munich, Alemania
  • Mustapha Diyaol-Haqq, 22 - Accra, Ghana
  • Nick Berry, 34 - Kingscote, Australia
  • Scott-William Braley, 34 - Le Havre, Frantzia
  • Farah Emara, 31 - Giza, Egipto

Trailblazing Activists

  • Alpha Sennon, 35 - Siparia, Trinidad eta Tobago
  • Nicola Kagoro, 33 - Harare, Zimbabwe (AEBkoa)
  • Nidhi Pant, 29 - Mumbai, India
  • Zacarias González, 37 - New York, AEB
  • Jenny Dorsey, 31 - Los Angeles, AEB (Txinakoa)
  • Lefteris Arapakis, 28 - Piraeus, Grezia

Komunikabideekin harremanetan jartzeko:

Susana Nieto eta Elisabeth Iglesias, New Gestion Food

50next@newgestionfood.com | +34 677 449 941


Argazkiak


Bideoak

Egin zaitez Bizkaia egiten newsletter-en harpideduna

Hileroko buletina, Bizkaiko Foru Aldundiaren zerbitzuko albisteekin eta informazio nabarmenarekin.

Egon egunean Bizkaiko berrikuntza eta proiektu guztien inguruan: kultur jarduerak, azpiegitura berriak, laguntzak eta askoz gehiago.

Harpidetza hau bat dator DBEOarekin, eta datu pertsonalen tratamenduari buruzko informazioa honako hau da:

TRATAMENDUAREN ARDURADUNA ETA KONTAKTUA:

Komunikazio Zuzendaritza Nagusia

Gran Vía, 25 – 48009 Bilbao

TRATAMENDUAREN HELBURUA:

Bizkaitarren Egiten: newsletter.

ESKUBIDEAK EGIKARITZEA:

interesdunak tratamenduaren arduradunaren aurrean erabil ditzake datuetan sartzeko, datuak zuzentzeko, datuen aurka egiteko, datuak ezabatzeko, datuen tratamendua mugatzeko eta banakako erabaki automatizatuak ez hartzeko eskubideak, Aholkularitza Juridikoaren, Informazioaren Segurtasunaren eta Datuen Babesaren Atalari zuzendutako idazki baten bidez. Honako helbide honetan aurkez daiteke:

  • Bizkaiko Foru Aldundiaren egoitza elektronikoa: https://www.ebizkaia.eus.
  • Bizkaiko Foru Aldundi Erregistro Nagusia (Laguntza Erregistro eta Herritarrentzako Arreta Bulegoa: Diputazio kalea 7, 48008 Bilbao).
  • Bizkaiko Foru Aldundiaren Herritarrei Arreta emateko Eskualdeko Bulegoak.
  • Bizkaiko Foru Aldundiaren sailetako erregistro orokorrak.
  • 39/2015 Legean aurreikusitako gainerako tokiak

Datu pertsonalen tratamenduari buruzko informazio zehatza eskura dezakezu hemen

Kargatzen...